Verdens raskeste uke

søndag, 27. september, 2009
av Per S

Denne uka har satt ny verdensrekord i å gå fort for mitt vedkommende. Nok å gjøre, nyslåtte jorder og et vær som bare har krevd søkerturer hver dag, må jo gå utover skrivetiden. Så jeg skal prøve å få oppdatert dere på denne uka, i  dagene som kommer. Og begynner nå.

En ubehagelig sannhet er at likhetstrekkene  mellom langtidsminnet og kortidsminnet mitt er det faktum at de virker like dårlig.  Starter derfor første oppdatering sånn cirka i mitten av uka. Det vil si torsdag.

Klokka var ti,dagen var torsdag og stedet var kontoret. Jeg hadde for få øyeblikk siden fjernet lankene fra tastaturet og slått fast at det ikke kom til å skje noe jobbrelatert før ved ettiden. Greit vær ute og søkertrang inne gjorde at jeg grep telefonen og trykket på de tastene som satte min telefon i kontakt med Ronnys telefon.

Hva gjør du, var mitt spørsmål til Ronny. Ikke noe svarte han. Begynner ikke på jobb før halv ett i dag.  Gjør klar søkeren din, parerte jeg , jordetid, henter deg om et kvarter.

Min venn syntes tydligvis forslaget mitt var godt. I hvertfall stod han veldig klar et kvarter senere. Noe svadaprat og få kilometer senere sto bilen min litt utrygt ved jordekanten, og vi var i gang med dagens søk. Med under to timer til disposisjon var det bare å komme igang.

Første funnet mitt var toppen av en lysestake. Den var pen og av meget repektabel alder. De to grunnene er mer en nok til å få reservert plass i funnveska mi.

Så fulgte ett par timers søking i gammel vane. Den tradisjonelle Kong Osar den andre ettøringen dukket opp ga seg til kjenne ganske tidlig i søket. Ganske pent eksemplar  fra året 1883. Kula og en knapp var ikke spesielt mye tregere og litt etter var det blyplomba sin tur.

Ved funnet av blyplomba begynte jeg å få en følelse av at jeg hadde opplevd dette før, og at kanskje dette bare var en reprise. Greit nok det, og en plombe hadde jeg klart å miste ett par dager før, så en ny gjorde ikke noe. Det vil si, mistet og mistet fru Blom. Stjælt er vel riktigere. Eller kanskje ranet. Den satt nemmelig godt festet på den tanna  som tannlegen reiv ut av kjeften min på tirsdag. Men det får bli en annen historie. Og selvførgelig var det ikke samme type plombe heller. Bare ett dårlig forsøk på å være morsom.

Uansett var det mye av de samme tingene som jeg pleier å finne på dette jordet, og da det til slutt dukket opp en ny toøre fra Kong Christian den niende, ikke langt fra der jeg fant den forrige for en stund siden, begynte jeg virkelig å lure på om det var en reprisesending jeg  deltok i. Men hvorfor kan ikke jeg oppleve repriser på norske jorder, når jeg stadig vekk må det på TV?

To timer går fort. Også denne dagen. Ronny og undertegnede valgte å hoppe lett over skrytepausene for å få mest mulig søkertid. Så hva Ronny fant denne dagen fikk jeg ikke vite før vi møttes ved bilen for hjemreise. Og jeg har faktisk klart å glemme hva det var. Noe som kan ha vært en gammel mynt husker jeg, men ellers er det blankt.

Alt for kort søkerdag, men to timer er bedere en ingen timer, og litt funn ble det jo også.

P9230300


Legg igjen en kommentar

Siste fra torget

Gavetips

Nyeste video fra Metallsøkerposten

Metallsøkerposten går til filmen